200 uur Vinyasa yoga
opleiding Maastricht

Met Daphne Koken en gastdocenten

Dé vinyasa yoga opleiding die jou leert lesgeven vanuit jouw eigen natuur!

Op 1 september 2023 gaat de allereerste Living Vinyasa Yoga Opleiding Maastricht van start. Ben jij klaar om jouw eigen natuur te volgen en yoga teacher te worden? Wil jij yoga niet alleen op de mat beoefenen, maar ook in je eigen leven integreren én delen met anderen? Ga dan met ons mee op avontuur en duik in de wereld van vinyasa yoga. Ons ervaren, deskundige en vooral super enthousiaste team heeft er zin in!

Onze vinyasa yoga opleiding staan bekend om de hoge kwaliteit en duidelijke focus. We trainen je volgens onze eigen filosofie, waarbij ‘embodiment’ voorop staat. We bieden jou een door Yoga Alliance erkende opleiding die jou terug brengt naar jouw eigen Natuur én je de tools geeft om anderen te inspireren!

"MEET & GREET" INFO SESSIE 24 AUGUSTUS

Wil je graag persoonlijk kennis met ons maken, de sfeer van onze studio proeven en jouw vragen aan ons stellen? Kom dan op donderdag 24 augustus naar onze info sessie, om 19.30, op de Kleine Looiersstraat 6 in Maastricht.

Tip! Doe om 18.00 de Gentle Flow van Daphne mee! Proefles is gratis. De infosessie is aansluitend aan de les.

Programma -
Wat ga je leren

Tijdens onze vinyasa yoga opleiding ga je yogahoudingen analyseren, doorvoelen en bij anderen observeren waardoor je meer leert over jouw eigen lichaam en dat van anderen. Met de principes van vinyasa yoga als basis, maak je vervolgens vanuit jouw creativiteit vinyasa lessen die zowel veilig als gevarieerd zijn. Je leert bewegen op het ritme van jouw eigen energie en je duikt in jouw eigen ‘vinyasa of life’.

Door het bestuderen van de yogafilosofie en de integratie hiervan, leer je hoe je deze eeuwenoude wijsheid in het hier en nu kunt vertalen naar de yogamat. De meditatie- en ademhalingstechnieken die je leert, geven rijkheid aan jouw eigen practice én aan de lessen die je gaat geven. Ons persoonlijk ontwikkeltraject geeft jou meer inzicht in wie jij bent en wil zijn als persoon en als yogadocent. Zo leer je vanuit jouw eigen ervaring anderen inspireren. Hiermee vormt de 200 uur vinyasa yoga opleiding van Yoga Nature Studio in Maastricht een stevig fundament voor jouw ontwikkeling tot vinyasa yoga docent.

Wat ga je leren bij Yoga Nature Studio
YogaNature

Yoga technieken

Je leert de principes van vinyasa te begrijpen en te werken met Prana (energie), de vayus (richtingen van energie), de ademhaling (pranayama) en bandha’s, die de basis vormen van elke yoga practice. Meditatie en mindfulness vormen een belangrijk onderdeel van yoga practice. Ook hierin zul je getraind worden, waarbij je meer en meer verdieping zult ervaren op je yogapad. Hands-on assists: je leert de basis hands-on technieken waarmee je jouw studenten nog beter kunt begeleiden tijdens hun practice.

YogaNature

Asana technieken

Je gaat yogahoudingen (asana’s) analyseren en doorvoelen en leren hoe je studenten effectief kunt helpen meer uit hun yoga practice te halen. Je leert hoe je houdingen kunt aanpassen voor beginners en hoe je omgaat met veel voorkomende blessures. Asana’s die we behandelen zijn de meest voorkomende vinyasa yogahoudingen uit de zonnegroeten A en B, staande heupopeners, balanshoudingen, zittende vooroverbuigingen en twists en omgekeerde houdingen zoals hoofdstand en schouderstand.

YogaNature

Anatomie & Fysiologie

Je krijgt een solide basis in de anatomie en fysiologie van het lichaam en leert hoe je deze kennis kunt toepassen in je les. We zullen stilstaan bij veel voorkomende blessures zoals hernia, S.I.-problemen, schouder- en polsklachten. Je leert hoe je hier het beste mee om kunt gaan tijdens een les. Uiteraard behandelen we ook veel voorkomende mis alignments in houdingen die kunnen leiden tot blessures.

YogaNature

Vinyasa Krama Sequencing: lesopbouw

Vinyasa sequencing: je leert hoe je een yogales veilig en intelligent opbouwt waarin er ruimte is voor jouw eigen creativiteit. Lessen die mensen weer in contact brengen met hun eigen natuur. Tijdens deze opleiding ga je werken met de ‘D.I.Y.-sequence’: een intelligent do-it-yourself-systeem dat bestaat uit bouwstenen geschikt voor yogalessen op verschillende niveaus. Vanuit deze serie kun je zelf keuzes maken die veilig, gevarieerd en creatief zijn.

YogaNature

Self - Practice

Persoonlijke practice/’embodiment’: je gaat heel wat uren op je mat doorbrengen. Hierdoor ga je leren om vanuit een diepe connectie met jezelf en met een intentie les te geven. We begeleiden je met de opbouw van jouw eigen thuis-practice, maar we zien je ook graag tijdens de lessen in onze Yoga Nature Studio in Maastricht. Door je vaak te zien, op de mat, kunnen we je beter begeleiden op je pad naar vinyasa yoga teacher. We besteden tijdens de lessen in de studio aandacht aan jouw alignment en technieken en we geven je hands-on assists zodat je steeds meer ‘embodiment’ ontwikkelt.

YogaNature

Teaching skills

Teaching skills: je leert op een authentieke manier les geven: hoe gebruik je de ruimte, je stem, je lichaam, jouw energie. Welke muziek kies je en hoe kies je de intentie van jouw les. Je leert wanneer je al dan niet meebeweegt/demonstreert tijdens een les en je krijgt inzicht in de verschillende tools die je kunt inzetten terwijl je een groep begeleidt.

YogaNature

Persoonlijke ontwikkeling

Als docent en persoon: het principe van ‘Vinyasa Krama’ is hierbij belangrijk. Je begint waar je bent, ook als leraar. Tijdens deze opleiding staat jouw eigen ontwikkeling als beoefenaar van yoga én als leraar centraal: stap voor stap vind je je weg, vanuit een solide basis, naar authenticiteit en jouw intentie als leraar.

Yoga Nature studio onze missie

Onze missie:
wat bieden wij jou?

 • 8 inspirerende weekenden van studie, uitwisseling, practice, workshops, samen oefenen, focus & toewijding, maar zeker ook plezier
 • 1 examenweekend
 • Relevante, toepasbare, ‘hands on’ teachings
 • Een frisse kijk op een authentieke, rijke yogatraditie
 • Teachings van topkwaliteit: we hebben de beste teachers op hun vakgebied uitgenodigd om samen met ons een succes te maken van onze 200 uurs opleiding
 • Vinyasa Teacher Training: alle onderdelen worden aangeboden door een top team waar we trots op zijn.
 • Een door Yoga Alliance erkende opleiding die de basis vormt voor een succesvolle carrière als vinyasa teacher.
  Groep van max. 16 studenten zodat we echt de diepte in kunnen gaan met elkaar!

Wat verwachten wij van jou?

 • Een open, nieuwsgierige instelling en een kritische blik
 • Focus en toewijding, zowel tijdens de weekenden als daarbuiten
 • Goed begrip van zowel Nederlands als Engels. Een aantal workshops zijn in het Engels. Ook een aantal boeken zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Docenten team

Daphne

1500 uur+ Vinyasa yoga teacher & senior teacher trainer, eigenaresse Yoga Nature Studio & Café, oprichtster Living Vinyasa Yoga Teacher Training
 • Yoga technieken (adem, bandha’s, hands-on assists)
 • Asanatechnieken
 • Toegepaste anatomie & fysiologie
 • Sequencing/lesopbouw
 • Filosofie
 • Teaching skills
 • Running a yoga business
 • Persoonlijke begeleiding
Eva

Eva

500 uur+ Vinyasa yoga teacher & teacher trainer
 • Persoonlijke begeleiding
 • Coaching en persoonlijke ontwikkeling
Tanja van der Kooij

Tanja van der Kooij

500 uur+ yoga teacher & teacher trainer

 • Yoga technieken (adem, bandha’s, hands-on assists)
 • Toegepaste anatomie & fysiologie
 • Meditatie technieken
Selena Starcevic

Selena Starcevic

500 uur+ yoga teacher & teacher trainer
 • Mindfulness technieken
 • Persoonlijke ontwikkeling

Data & prijzen

Data 2023

1/2/3 september
29/30 september, 1 oktober
27/28/29 oktober
11 november (praktijkdag & supervisie)
1/2/3 december
5/6/7 januari
2/3/4 februari
1/2/3 maart
29/30/31 maart

20/21 april (examens & diploma)

Dagen & Tijden*


Vrijdagen: 12.00 – 20.00
Zaterdagen: 12.00 – 20.00
Zondagen: 9.00 – 16.00

*Lestijden onder voorbehoud van wijzigingen

Prijzen

Early Bird: 2.550 euro incl. 21% btw indien volledig betaald vóór 15 juli 2023.

Na 15 juli 2023: 2.795 euro incl. 21% btw

Aanbetaling van 500 euro dient voldaan te zijn om je plekje te reserveren. Dit bedrag is niet-restitueerbaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Email ons voor de voorwaarden.

Toelatingscriteria

We verwachten dat je al behoorlijk wat uurtjes op de mat hebt doorgebracht en dat je een goede basis practice hebt. Goed begrip van zowel Nederlands als Engels. Mocht je twijfelen of je voldoende ervaring hebt, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Zelfstudie & huiswerk

Lessen volgen bij Yoga Nature Studio Maastricht: 16 lessen te volgen bij Daphne, Eva. Lessen observeren: minimaal 8 lessen te observeren bij Daphne en Eva

Oefenen in lesgeven: samen met je medestudenten vorm je een studiegroep met als doel om samen te oefenen in het lesgeven.

Zelfstudie: 2 verplichte boeken die tijdens de training in opdrachtvorm worden behandeld. 2 additionele boeken die je mag kiezen uit de aanbevolen literatuurlijst waarvan je verslag maakt.

icon-groen

We kijken ernaar uit je in onze Yoga Studio in Maastricht te ontvangen