200 uur Vinyasa yoga
opleiding Maastricht

Met Daphne Koken en gastdocenten

Dé vinyasa yoga opleiding die jou leert lesgeven vanuit jouw eigen natuur!

Deze zomer én in het najaar gaat de Living Vinyasa Yoga Opleiding Maastricht weer van start. Ben jij klaar om jouw eigen natuur te volgen en yoga teacher te worden? Wil jij yoga niet alleen op de mat beoefenen, maar ook in je eigen leven integreren én delen met anderen? Ga dan met ons mee op avontuur en duik in de wereld van vinyasa yoga. Ons ervaren, deskundige en vooral super enthousiaste team heeft er zin in!

Onze vinyasa yoga opleiding staan bekend om de hoge kwaliteit en duidelijke focus. We trainen je volgens onze eigen filosofie, waarbij ‘embodiment’ voorop staat. We bieden jou een door Yoga Alliance erkende opleiding die jou terug brengt naar jouw eigen Natuur én je de tools geeft om anderen te inspireren!

Je kunt je aanmelden voor de intensieve Zomer Editie of voor de training die start op 6 September.

"MEET & GREET" INFO SESSIE 26 MEI 2024

Wil je graag persoonlijk kennis met ons maken, de sfeer van onze studio proeven en jouw vragen aan ons stellen? Kom dan op zondag 26 mei naar onze info sessie, om 12.30 uur op de Kleine Looiersstraat 6 in Maastricht.

TIP! Meld je aan voor de Rise & Shine les om 10.30, voorafgaand aan de infosessie.

Programma -
Wat ga je leren

Tijdens onze vinyasa yoga opleiding ga je yogahoudingen analyseren, doorvoelen en bij anderen observeren waardoor je meer leert over jouw eigen lichaam en dat van anderen. Met de principes van vinyasa yoga als basis, maak je vervolgens vanuit jouw creativiteit vinyasa lessen die zowel veilig als gevarieerd zijn. Je leert bewegen op het ritme van jouw eigen energie en je duikt in jouw eigen ‘vinyasa of life’.

Door het bestuderen van de yogafilosofie en de integratie hiervan, leer je hoe je deze eeuwenoude wijsheid in het hier en nu kunt vertalen naar de yogamat. De meditatie- en ademhalingstechnieken die je leert, geven rijkheid aan jouw eigen practice én aan de lessen die je gaat geven. Ons persoonlijk ontwikkeltraject geeft jou meer inzicht in wie jij bent en wil zijn als persoon en als yogadocent. Zo leer je vanuit jouw eigen ervaring anderen inspireren. Hiermee vormt de 200 uur vinyasa yoga opleiding van Yoga Nature Studio in Maastricht een stevig fundament voor jouw ontwikkeling tot vinyasa yoga docent.

Wat ga je leren bij Yoga Nature Studio
YogaNature

Pranayama, Meditatie & Mindfulnes

Je leert de principes van vinyasa te begrijpen en te werken met Prana (energie), de vayus (richtingen van energie), de ademhaling (pranayama) en bandha’s, die de basis vormen van elke yoga practice.

Meditatie en mindfulness vormen een belangrijk onderdeel van yoga practice. Ook hierin zul je getraind worden, waarbij je meer en meer verdieping zult ervaren op je yogapad. 

YogaNature

Asana alignment & Hands-on assists

Je gaat yogahoudingen (asana’s) analyseren en doorvoelen en leren hoe je studenten effectief kunt helpen meer uit hun yoga practice te halen. Je leert hoe je houdingen kunt aanpassen voor beginners en hoe je omgaat met veel voorkomende blessures. Daarnaast leer je de basis hands-on technieken waarmee je jouw studenten nog beter kunt begeleiden tijdens hun practice.

YogaNature

Anatomie & Fysiologie

Je krijgt een solide basis in de anatomie en fysiologie van het lichaam en leert hoe je deze kennis kunt toepassen in je les. We zullen stilstaan bij veel voorkomende blessures zoals hernia, S.I.-problemen, schouder- en polsklachten. Je leert hoe je hier het beste mee om kunt gaan tijdens een les. Uiteraard behandelen we ook veel voorkomende mis alignments in houdingen die kunnen leiden tot blessures.

YogaNature

Vinyasa Krama Sequencing: lesopbouw

Vinyasa sequencing: je leert hoe je een yogales veilig en intelligent opbouwt waarin er ruimte is voor jouw eigen creativiteit. Lessen die mensen weer in contact brengen met hun eigen natuur. Tijdens deze opleiding ga je werken met de ‘D.I.Y.-sequence’: een intelligent do-it-yourself-systeem dat bestaat uit bouwstenen geschikt voor yogalessen op verschillende niveaus. Vanuit deze serie kun je zelf keuzes maken die veilig, gevarieerd en creatief zijn.

YogaNature

Self-Practice

Persoonlijke practice/’embodiment’: je gaat heel wat uren op je mat doorbrengen. Hierdoor ga je leren om vanuit een diepe connectie met jezelf en met een intentie les te geven. We begeleiden je met de opbouw van jouw eigen thuis-practice, maar we zien je ook graag tijdens de lessen in onze Yoga Nature Studio in Maastricht. Door je vaak te zien, op de mat, kunnen we je beter begeleiden op je pad naar vinyasa yoga teacher. We besteden tijdens de lessen in de studio aandacht aan jouw alignment en technieken en we geven je hands-on assists zodat je steeds meer ‘embodiment’ ontwikkelt.

YogaNature

Yoga Filosofie

Yoga filosofie vormt een belangrijke pijler van onze vinyasa opleiding. Je krijgt inzicht in de historische tijdslijn en in de verschillende stromingen binnen de yogafilosofie. We bespreken twee belangrijke, traditionele boeken: de Bhagavad Gita en de Yoga Sutras van Patanjali. We delen filosofie op een 'hands-on' manier die de oude wijsheid tot leven brengt en toepasbaar maakt voor jou als mens én als docent. 

YogaNature

Teaching Skills

Je leert op een authentieke manier les geven: hoe gebruik je de ruimte, je stem, je lichaam, jouw energie. Welke muziek kies je en hoe kies je de intentie van jouw les. Je leert wanneer je al dan niet meebeweegt/demonstreert tijdens een les en je krijgt inzicht in de verschillende tools die je kunt inzetten terwijl je een groep begeleidt.

YogaNature

Persoonlijke Ontwikkeling

Als docent en persoon: het principe van ‘Vinyasa Krama’ is hierbij belangrijk. Je begint waar je bent, ook als leraar. Tijdens deze opleiding staat jouw eigen ontwikkeling als beoefenaar van yoga én als leraar centraal: stap voor stap vind je je weg, vanuit een solide basis, naar authenticiteit en jouw intentie als leraar.

Yoga Nature studio onze missie

Onze missie:
wat bieden wij jou?

 • 8 inspirerende weekenden van studie, uitwisseling, practice, workshops, samen oefenen, focus & toewijding, maar zeker ook plezier
 • 1 examenweekend
 • Relevante, toepasbare, ‘hands on’ teachings
 • Een frisse kijk op een authentieke, rijke yogatraditie
 • Teachings van topkwaliteit: lead teacher Daphne Koken heeft sinds 2014 meer dan 500 studenten begeleid tijdens 200 en 300 uurs teacher trainingen in Amsterdam, Haarlem, Leeuwarden, Leiden en Maastricht. Ze leidt teacher retreats in binnen- en buitenland.
 • Vinyasa Teacher Training: alle onderdelen worden aangeboden door een top team waar we trots op zijn.
 • Een door Yoga Alliance erkende opleiding die de basis vormt voor een succesvolle carrière als vinyasa teacher.
  Groep van max. 14 studenten zodat we echt de diepte in kunnen gaan met elkaar!

Wat verwachten wij van jou?

 • Een open, nieuwsgierige instelling en een kritische blik
 • Focus en toewijding, zowel tijdens de weekenden als daarbuiten
 • Goed begrip van zowel Nederlands als Engels. Een aantal workshops zijn in het Engels. Ook een aantal boeken zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Docenten team

Daphne

1500 uur+ Vinyasa yoga teacher & senior teacher trainer, eigenaresse Yoga Nature Studio & Café, oprichtster Living Vinyasa Yoga Teacher Training
 • Yoga technieken (adem, bandha’s, hands-on assists)
 • Asanatechnieken
 • Toegepaste anatomie & fysiologie
 • Sequencing/lesopbouw
 • Filosofie
 • Teaching skills
 • Running a yoga business
 • Persoonlijke begeleiding
Eva

Eva

500 uur+ Vinyasa yoga teacher & teacher trainer
 • Persoonlijke begeleiding
 • Coaching en persoonlijke ontwikkeling
Tanja van der Kooij

Tanja van der Kooij

500 uur+ yoga teacher & teacher trainer

 • Yoga technieken (adem, bandha’s, hands-on assists)
 • Toegepaste anatomie & fysiologie
 • Meditatie technieken
Selena Starcevic

Selena Starcevic

500 uur+ yoga teacher & teacher trainer
 • Mindfulness technieken
 • Persoonlijke ontwikkeling

Alice Rientjes

Coach, stemexpressie, adem & systemisch werk
 • Coaching en persoonlijke ontwikkeling
 • Stem & adem

Data & prijzen

Data 2024/2025

6/7/8 september
4/5/6 oktober
1/2/3 november
6/7/8 december, 21 december (praktijkdag)
10/11/12 januari
7/8/9 februari
7/8/9 maart
4/5/6 april

13 april (praktijk-examen & diploma-uitreiking)

Dagen & Tijden*


Vrijdag: 12.00 – 20.00
Zaterdag: 12.00 – 20.00
Zondag: 12.00 – 19.00

*Lestijden onder voorbehoud van wijzigingen

Prijzen

Early Bird: 2.650 euro incl. 21% btw indien volledig betaald vóór 6 juli 2024.

Na 6 juli 2024: 2.850 euro incl. 21% btw

Aanbetaling van 500 euro dient voldaan te zijn om je plekje te reserveren. Dit bedrag is niet-restitueerbaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Email ons voor de voorwaarden.

Zomer Editie

Data 2024

Deel 1: 12-21 juli

Praktijkdag: 26 juli

Deel 2: 2-11 augustus

Praktijkdagen: 17/18 augustus

Afsluitend weekend: 30/31 augustus & 1 september

Dagen & Tijden*


Maandag, Dinsdag, Donderdag: 12.00 - 20.00

Woensdag: 12.00 - 16.00

Vrijdag: 12.00 – 20.00
Zaterdag: 12.00 – 20.00
Zondag: 9.00 – 16.00

*Lestijden onder voorbehoud van wijzigingen

Prijzen

Early Bird: 2.650 euro incl. 21% btw indien volledig betaald vóór 12 april 2024.

Na 12 april 2024: 2.850 euro incl. 21% btw

Aanbetaling van 500 euro dient voldaan te zijn om je plekje te reserveren. Dit bedrag is niet-restitueerbaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Email ons voor de voorwaarden.

Toelatingscriteria

We verwachten dat je al behoorlijk wat uurtjes op de mat hebt doorgebracht en dat je een goede basis practice hebt. Goed begrip van zowel Nederlands als Engels. Mocht je twijfelen of je voldoende ervaring hebt, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Zelfstudie & huiswerk

Lessen volgen bij Yoga Nature Studio Maastricht: 16 lessen te volgen bij Daphne en Eva. Lessen observeren: minimaal 8 lessen te observeren bij Daphne en Eva.

Oefenen in lesgeven: samen met je medestudenten vorm je een studiegroep met als doel om samen te oefenen in het lesgeven.

Zelfstudie: 2 verplichte boeken die tijdens de training in opdrachtvorm worden behandeld. 2 additionele boeken die je mag kiezen uit de aanbevolen literatuurlijst waarvan je verslag maakt.

icon-groen

We kijken ernaar uit je in onze Yoga Studio in Maastricht te ontvangen