Yin Yoga Opleiding (100u) met Sina Kaden

Voel je de wens om meer te leren over de transformerende en helende werking van Yin Yoga? Of wil je jouw passie en liefde voor Yin Yoga delen met anderen?

Deze opleiding biedt je alle benodigde tools en inspiratie om Yin Yoga op een veilige en ontspannen manier te beoefenen en aan anderen over te dragen.

Met de uitgebreide 100 uur durende opleiding van Sina Kaden, word je meegenomen op een transformerende en helende reis naar je innerlijke wereld. Dit is een reis van overgave, acceptatie en zelfontdekking, waarbij we samen houdingen verkennen die je uitdagen, maar ook transformeren. We nemen de tijd om de subtiele nuances van Yin houdingen te verkennen en duiken diep in de functionele en energetische anatomie. We delen de kunst van ademhalingstechnieken en verkennen de inspirerende filosofische achtergrond van Yin Yoga. We richten ons op de holistische aspecten van Yin Yoga, inclusief de emotionele en energetische lagen. Dit alles stelt je in staat om niet alleen je eigen beoefening te verdiepen, maar ook om anderen op een veilige manier te begeleiden op hun eigen pad van rust en ontspanning. 

Fundamenten van de opleiding

De opleiding is verdeeld over 4 weekenden. Elk weekend staat in het teken van specifieke aspecten van Yin Yoga, waardoor je voldoende tijd hebt om de inhoud te absorberen en jezelf te verdiepen in de praktijk. Hieronder vind je de belangrijkste pijlers van de opleiding:

Yin houdingen

In onze Asana Lab sessies gaan we 25 bekende Yin asanas grondig bespreken en onderzoeken, zodat je een diepgaand begrip krijgt van elke asana. Je leert:

 • Welke spieren je in de houding rekt
 • Waar compressie voelbaar is
 • Welke meridianan gestimuliert worden 
 • Hoe je de houding goed kan instruieren
 • Gebruik van props om de asanas nog dieper te ervaren en het lichaam te ondersteunen

Functionele anatomie

Samen gaan we het lichaam in al zijn facetten verkennen, zodat je een stevige basis hebt om zowel je eigen lichaam als dat van je studenten te begrijpen. Dit inzicht helpt je om de yoga practice aan te passen aan ieders individuele behoeften en mogelijkheden. Je leert: 

 • Botten en gewrichten met variaties
 • Opbouw spieren en belangrijke spiergroepen
 • Bindweefsel (fascia)
 • Veelvoorkomende blessures en andere fysieke beperkingen en aanpassingen in houdingen
 • Lichamen lezen

Yoga filosofie

We nemen je mee op een reis door de yogafilosofie en geschiedenis van (yin)yoga. Hierbij behandelen we onder andere:

 • Geschiedenis van (yin)yoga
 • Yin & Yang-theorie
 • Kosha’s
 • Klassieke yogavormen
 • Klesha’s (obstakels)

Persoonlijke ontwikkeling

Bij ons staat authenticiteit binnen het docentschap centraal. Samen ontdekken we wat de basisprincipes van Yin Yoga, zoals loslaten, overgave, ontspanning, vertrouwen, compassie en mindfulness, voor jou betekenen. Je leert hoe je deze principes in jouw docentschap kunt belichamen en integreren, zodat je een veilige, warme en liefdevolle ruimte kunt creëren voor jezelf en je toekomstige studenten. Dit doen we door de rijke inzichten van de yogafilosofie te combineren met zelfonderzoek (inquiries) om jouw unieke lesgeefstijl te ontwikkelen.

Zenuwstelsel

In de theorie sessies duiken we dieper in de Polyvagal theorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, die onderzoekt hoe ons autonome zenuwstelsel reageert op stress/triggers en veiligheid. We verkennen hoe stress en gevoelens van overweldiging ons zenuwstelsel beïnvloeden en ontdekken hoe Yin Yoga een krachtig hulpmiddel kan zijn om hiermee om te gaan.

Je leert hoe je de principes van de polyvagale theorie kunt integreren in jouw yogalessen en hoe je een veilige en ondersteunende ruimte kunt creëren voor jouw studenten. Met deze waardevolle kennis ben je in staat om jouw studenten te begeleiden naar een diepere ontspanning en je zult hen ondersteunen bij het vinden van veiligheid en vertrouwen in hun eigen lichaam en geest.

Teaching skills

Tijdens deze opleiding leer je uiteraard veel over teaching skills. Hierbij komt aan bod:

 • Sequencing en het opbouwen van doordachte en evenwichtige yogales
 • Ontdekken van didactiek en pedagogiek, waardoor je jouw lessen op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt overbrengen aan je studenten
 • Fundamenten van een beginnersles
 • Praktische tips voor timemanagement en het stellen van prioriteiten
 • Gebruik van stilte en woordkeuze
 • De waarde van pauzes tussen de   houdingen om te integreren en ondersteunen
 • Het verweven van thema’s 

Meridiaan & chakra leer

Samen ontdekken we de fascinerende wereld van meridianen en chakra’s. Leer hoe Yin Yoga de meridianen stimuleert en de energie in je lichaam laat stromen. Dit biedt je de mogelijkheid om op een diepgaande manier met de subtiele energieën in je lichaam te werken. Je leert:

 •  7 chakra’s, de theorie en psychologie 
 • Meridianan
 • 5 elementen theorie uit de TCM
 • Chi energie

Adem en meditatie

Tijdens de opleiding ontwikkel je een diep begrip van hoe adem en meditatie bijdragen aan fysieke, mentale en emotionele ontspanning en welzijn.

We verkennen de invloed van de ademhaling op ons zenuwstelsel en leren hoe je met behulp van ademtechnieken een gevoel van diepe ontspanning en kalmte kunt creëren, zowel in je eigen practice als in je lessen. Meditatie is een krachtige tool om de geest te kalmeren en in het hier en nu te zijn. We leren verschillende meditatievormen en je krijgt handvatten om zelf meditaties te begeleiden.

Voor wie is deze opleiding?

Of je nu nieuw bent in de wereld van yoga of al ervaring hebt, deze opleiding is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Yin Yoga. Het is een fantastische kans om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis te verruimen. Misschien wil je meer leren over het menselijk lichaam en de Yin houdingen, of ben je op zoek naar persoonlijke groei, of voel je de drang om je liefde voor Yin Yoga door te geven? Wat je reden ook is, je bent van harte welkom. En het is helemaal oké als je niet super lenig bent. Alle lichamen zijn welkom. Het enige wat we van je vragen, is een open en nieuwsgierige houding en de wil om te leren.

Data & Tijden

Weekend 1: 3 t/m 5 mei 2024
Weekend 2: 24 t/m 26 mei 2024
Weekend 3:  28 t/m 30 juni 2024
Weekend 4:  23t/m 25 augustus 2024

Vrijdag: 16.00 – 20.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 20.00 uur
Zondag: 12.00 – 20.00 uur

Lunch break 1 uur (lunch is niet inbegrepen)

Kosten

In één keer: € 1349,- 

In termijnen: 4 x € 345,- 

Meer workshops
Details

Datum: 03/05/2024
Tijd: 4:00 pm tot 8:00 pm
Locatie: Yoga Nature Studio
Prijs: € 1.349

Docent(en)
Sina Kaden

Yoga is al 20 jaar lang een essentieel onderdeel van mijn leven. Het is voor mij een ontdekkingsreis naar innerlijke vrijheid, zelfontwikkeling en het volledig omarmen van het huidige moment, met al zijn nuances, om te genieten van het leven in al zijn facetten. Naast diverse yoga-opleidingen (Vinyasa, Yin en Hatha) heb ik ook opleidingen gevolgd tot fysiotherapeut en yogatherapeut. Hierdoor zie ik het lichaam als een geheel en heb ik diepgaand inzicht ontwikkeld in een gezonde houding en functionele anatomie. In mijn lessen, workshops en trainingen begeleid ik je om een dieper begrip te krijgen van het menselijk lichaam, zowel anatomisch, fysiologisch als emotioneel. Zo verbind ik de eeuwenoude yogatraditie met moderne wetenschap. Met deze kennis moedig ik je aan om bewust, met aandacht en vertrouwen in je eigen lichaam te bewegen. In 2014 was ik medeoprichter van Yogaschool Noord in Amsterdam. Na een periode van 8 jaar waarin ik mijn bedrijf succesvol heb laten groeien, heb ik besloten om begin 2023 uit het bedrijf te stappen, om me volledig te concentreren op het geven van opleidingen. Gelukkig ben ik nog steeds verbonden aan Yogaschool Noord, waar ik met veel plezier de Creative Vinyasa Opleiding verzorg. Mijn lessen zijn gevarieerd en creatief, waarbij de nadruk ligt op "embodied", mindfulness en de ademhaling om de aanwezigheid in het hier-en-nu te verdiepen. Voor mij voelt het geven van yin yogalessen als een geschenk, en de beoefening opent een deur naar binnen, waar ruimte ontstaat om te voelen en te zijn met wat er is. Het geven van opleidingen is wat ik het liefste doe. Het is voor mij een cadeau om mensen te ondersteunen bij het proces van docent worden en zoektocht naar een authentiek, oprecht en vrij leven.

Sina foto
Sina Kaden
Meer workshops
Familieopstelling met Vivianne Baur

Ervaar jij flow in je leven buiten de yogamat, of heb je het gevoel dat…

Info Session 200hr Living Vinyasa Teacher Training

On 6 September 2024, our Living Vinyasa Teacher Training Maastricht will start again! Are you…

Earth Body – 3-day Spring Retreat with Flo Dedame

Join international guest teacher Flo Dedame for an urban nature retreat at our Yoga Nature…

Mobility Flow with Beatriz

Bring purpose and energy to your practice with this Mobility Flow that will improve your…

Cancellation policy

If you find yourself unable to attend, please email us as soon as possible: bewell@yoganaturestudio.com

 • Cancellations 6 or more days prior to start of an event will receive a full refund
 • Cancellations within 5 days prior to start of an event can receive a partial refund or credit (25% cancellation fee).
 • Cancellations 2-4 days prior to start of an event can receive a partial refund or credit (50% cancellation fee)
 • No refunds or transfers are available for no shows or cancellations within 0-2 days of the start of the event (100% cancellation fee)